6 maja, 2012
Jeśli ktoś cierpi na bóle jelit, wzdęcia, gazy i wyeliminował już potencjalne przyczyny tak jak ziarna, rośliny strączkowe i nabiał, to przyczyną może być fruktoza.
Coraz częściej diagnozuje się zespół drażliwego jelita, zaleca dietę bogatą w błonnik, pełną przetworzonych węglowodanów, owoców i warzyw. A tak naprawdę to ziarna zbóż i owoce są najbardziej problematyczne w kwestii podrażniania jelit. Podobnie niektóre warzywa (kapusta, brukselka, szparagi, brokuły). Warto zastosować miesięczny detoks, od wszystkiego co może potencjalnie wywoływać zakłócenia pracy jelit i po tym czasie po kolei włączać produkty do diety, aby zaobserwować co jest przyczyną.
Od nadwrażliwości pokarmowych do autoimmunologii
Samodzielne rozwiązywanie problemów pokarmowych.
Paleo w pigułce.
Niedoczynność to poważny problem w ostatnich latach. Coraz więcej osób choruje i coraz częściej pacjent słyszy, że jego choroba to Hashimoto. Przeważnie... Zobacz więcej
Nie ma dnia abym nie dostała wiadomości na temat chorób tarczycy. Niedoczynność jest tak często diagnozowana w ostatnich latach, że zaczyna to... Zobacz więcej
Problemy z poziomem glukozy we krwi są bardzo powszechne, ponieważ wile różnych czynników wpływ na stabilność glukozy we krwi. Stres, nieodpowiednia dieta,... Zobacz więcej
Zespół jelita drażliwego to jedna z najczęstszych diagnoz na świecie. Nazywam ją workiem, do którego można wrzucić dosłownie wszystko, co daje objawy... Zobacz więcej
MTHFR – zapamiętajcie ten akronim, za kilka lat będzie o nim głośno. Dzisiejszy post, w moim odczuciu, jest jednym z ważniejszych. Przynajmniej... Zobacz więcej
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.
Dowiedz się więcejZgoda